Timp de pregătire și gătit
Pregătire: 10 min
Gătit: 30 min
Nivel dificultate: Ușor
Porții: 4-6 persoane
Serviți această variantă inspirată din bucătăria italiană pentru un brunch ușor. Dacă nu sunteți vegetarian, puteți adăuga și chorizo.
Mod de preparare
PASUL 1
Încălziți uleiul și 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiță mare, rezistentă la foc sau într-o tigaie.
Căliți ceapa cu un praf de sare la foc mic-mediu timp de 10 minute până devine moale și translucidă.
Adăugați usturoiul și fulgii de ardei iute și căliți încă un minut.
Adăugați roșiile, 1 linguriță de zahăr și pesto.
Condimentați și lăsați să fiarbă la foc mic, fără capac, timp de 10 minute, amestecând des.
Adăugați spanacul și gătiți încă 5 minute până se înmoaie.
PASUL 2
Încălziți cuptorul la temperatură mare.
Faceți opt spații în sos cu dosul unei linguri și spargeți câte un ou în fiecare loc liber.
Punctați cu ricotta și presărați cu parmesan.
Acoperiți și gătiți timp de 5 minute, adăugați în cuptorul încins până când albușurile sunt gata și gălbenușurile sunt lichide.
Presărați cu busuioc și serviți cu pâine crocantă pentru înmuiat.
Poftă bună!