fbpx

Microferma de ouă ecologice Eggcellent

În ultimii ani, consumatorii din întreaga lume au devenit mai conștienți de ceea ce mănâncă și de modul în care este produsă hrana lor. Acest lucru a dus la o creștere a cererii pentru produse ecologice și sustenabile, inclusiv pentru ouăle ecologice produse în ferme mici.

Microfermele au o suprafață limitată și se concentrează în general pe producția de produse organice, de înaltă calitate. Dacă marile ferme producătoare de ouă pot produce și peste  1.000.000 de ouă zilnic, microfermele au o producție redusă, de câteva mii sau zeci de mii de ouă, și se concentrează în a vinde local. Acesta este și principalul motiv pentru care tot mai mulți clienți, restaurante, hoteluri, gradinițe preferă să încheie parteneriate cu microferme, pentru că le asigură produse proaspete, livrare la locația doriță și atenția meritată.

Eggcellent este o microfermă specializată în producția de ouă ecologice de calitate superioară, situată în Comuna Sîmbureşti, Județ Olt. De 10 ani, utilizăm metode de producție sustenabile și respectăm principiile agriculturii ecologice, folosind doar hrană organică și metode de îngrijire a păsărilor care nu implică utilizarea pesticidelor sau a altor substanțe chimice. Avem grijă să creștem păsările în condiții optime, oferindu-le spațiu, aer curat și hrană nutritivă, iar asta se reflectă și în calitatea ouălor produse.

Beneficiile de a cumpăra ouă ecologice din microferme locale

Unul dintre cele mai importante avantaje ale cumpărării ouălor ecologice din microferme locale este faptul că aceste ouă sunt mai nutritive decât ouăle obișnuite din fermele comerciale. Păsările din microferme sunt crescute în aer liber, au mai mult spațiu și pot mânca o varietate mai largă de alimente, inclusiv insecte și ierburi proaspete, ceea ce duce la producerea unor ouă de înaltă calitate, care au o compoziție nutrițională mai bogată decât ouăle obișnuite din fermele comerciale. Ouăle din microferme conțin mai multe proteine, vitamine și minerale, precum și acizi grași esențiali și antioxidanți. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru menținerea sănătății și prevenirea bolilor.

În plus, ouăle ecologice sunt mai gustoase, în primul rând pentru că sunt mai proaspete. În cazul ouălor Eggcellent, acestea sunt livrate de 2 ori pe săptămână, astfel încât consumatorii să primească ouă proaspete, adunate în ziua anterioară livrării. În comparație cu ouăle obișnuite, ouăle ecologice sunt de obicei mai gustoase și mai aromate, ceea ce face ca alimentele preparate cu ele să aibă un gust mai bun.

Cumpărarea ouălor ecologice din microferme locale sprijină fermierii locali și încurajează practicile agricole durabile. Prin achiziționarea acestor produse, consumatorii își pot arăta susținerea pentru fermieri și pot contribui la menținerea acestor ferme mici. De asemenea, prin cumpărarea de produse locale, se reduc distanțele parcurse pentru transportul produselor alimentare, ceea ce poate reduce impactul asupra mediului.

În concluzie, cumpărarea ouălor ecologice din microferme locale precum Eggcellent poate aduce numeroase beneficii, atât pentru consumatori, cât și pentru mediul înconjurător și comunitatea locală. 

Oamenii pot beneficia de ouă mai hrănitoare și mai gustoase, în timp ce sprijină practicile agricole durabile și promovează economia locală.

De unde cumpăr?

Intră pe https://eggcellent.ro/oua-ecologice/ și alege între varianta de livrare unică sau abonament lunar. E atât de simplu! 

Iar dacă ai nelamuriri, ne poți contacta pe whatsapp sau prin formularul de pe pagina de contact.

Eggcellent Chicken Coop 20 vă transformă curtea într-un paradis pentru găini și un centru de producție etică a ouălor proaspete.